Jdi na obsah Jdi na menu

VOSKOVÉ UBROUSKY

Není vám lhostejné životní prostředí? 

Jste zahlceni igelitovými sáčky?

Neradi balíte své jídlo do plastů?

Ekologický voskový ubrousek nahradí papírové ubrousky, ale především potravinové folie a igelitové sáčky.

dsc_1731.jpg

Je vyroben ze 100% bavlny od českého výrobce a povoskovaný vrstvou panenského včelího vosku. Ten je zpracováván přímo na naší farmě a pochází od našich včel. 

Výhody ubrousku

  1. 100% přírodní produkt.
  2. Snadno omyvatelný, k opakovanému použití.
  3. Díky vrstvě včelího vosku je antibakteriální.
  4. Udrží potraviny déle čerstvé, měkké anebo křupavé.
  5. Díky voskové vrstvě drží tvar.
  6. Je recyklovatelný.

Nejvhodnější použití voskového ubrousku je na zabalení svačin pro děti do školy, zabalení ovoce a zeleniny a načatých potravin. Ideální na tvrdý sýr, který v ubrousku neokorá a neplesniví. Velmi vhodný na čerstvé pečivo a chléb. Lze s ním překrýt misku se zbytky jídla a nebo načatý jogurt.

dsc_1745.jpgdsc_1739.jpg

Údržba ubrousku je velmi jednoduchá. Pokud není vyloženě zašpiněný, stačí otřít vlhkým hadříkem nebo omýt vlažnou vodou a nechat okapat. V případě většího zašpinění lze použít i čistící prostředek na nádobí a jemnou houbičku nebo kartáček. Nikdy nepoužívat horkou vodu ani abrazivní prostředky! Vosková vrstva se tím naruší a vymyje a ubrousek ztrácí svou funkci.

Při správném používání vám ubrousek bude sloužit cca 1 rok. Po čase se vosková vrstva  může vydrolit anebo vymýt. Hlavně při častém mytí anebo při opakovaném ohýbání ve stejných místech.

Ubrousek lze ale i nadále používat a to buď jako látkový anebo si lze obnovit voskovou vrstvu a v jeho používání pokračovat. Vosk na nové povoskování lze zakoupit u nás na farmě. Pokud si ubrousek nechcete dále obnovovat, lze jej nastříhat na menší kousky a kompostovat.

 

 

 

 
Update cookies preferences